ホーム > お知らせ《2019年》 > 【論文関連】城戸・笹部研卒業生の渡邊雄一郎君と笹部久宏准教授の有機ELデバイス中での水平配向の分子工学の総説が Open Access で Web 公開され、Inside Coverに選出されました。

2019/03/07

城戸・笹部研究室卒業生の渡邊雄一郎君(現パデュー大学博士研究員)と笹部久宏准教授の有機ELデバイス中での水平配向の分子工学に関する「Review of Molecular Engineering for Horizontal Molecular Orientation in Organic Light-Emitting Devices」と題する総説が日本化学会の Bull. Chem. Soc. Jpn (IF: 3.526) に受理され、Inside Coverに選出されました。

Title: Review of Molecular Engineering for Horizontal Molecular Orientation in Organic Light-Emitting Devices
By Y. Watanabe, H, Sasabe*, J. Kido*, Bull. Chem. Soc. Jpn., 2019, 92, 716.

Abstract: Organic light-emitting devices (OLEDs) are widely used in next-generation eco-friendly solid-state display and lighting technologies. Most key optoelectronic functions of organic films used in organic semiconductor devices are dependent on two important factors: the electronic properties of single molecules, and the molecular orientations. The molecular orientation has recently attracted considerable attention, and been recognized as a crucial parameter for determining key optoelectronic functions of organic devices, such as device lifetime, efficiency, ionization potential, and carrier mobility of semiconductor amorphous films. In this review, we discuss horizontal molecular orientation from a molecular engineering perspective considering the three essential layers of OLEDs: the hole transport layer, electron transport layer, and emissive layer. In addition, we address the future challenges of next-generation OLED materials.