ホーム > お知らせ《2020年》 > 【論文受理】城戸・笹部・千葉研究室M2 丸山朋洋君(Tomohiro Maruyama)と笹部久宏准教授の高効率・長寿命リン光有機ELに資するターピリジン誘導体電子輸送材料群の論文が日本化学会の Chemistry Letters (IF: 1.625) に受理されました!

お知らせ《2020年》

2020/12/11

Title: Dibenzothiophene/terpyridine conjugated asymmetric electron transporters for high-efficiency and long-life green phosphorescent OLEDs
By Tomohiro Maruyama, Hisahiro Sasabe*, Yuichiro Watanabe, Tsukasa Owada, Ryo Yoshioka, Yu Saito, Tomoya Kawano, Junji Kido*, Chem. Lett. 2020, accepted.

Abstract: A series of dibenzothiophene/terpyridine conjugated asymmetric electron-transporters named snTPys (n = 2, 3, 4) were developed. A green phosphorescent OLED with snTPy as an electron-transporter exhibited an external quantum efficiency of 24% at 1000 cdm-2 with a long operation lifetime at 50% of the initial luminance of 19,000 hrs at 1000 cd m-2.

城戸・笹部・千葉研究室HP : https://oled.yz.yamagata-u.ac.jp/view.cgi?p=380